Äidiltä toiselle-projekti

Äidiltä toiselle-projekti

aitipakkaus

Kuva: Annika Söderblom (c) Kela

Alunperin suomalaiset äidit saivat äitiyspakkauksen lääkärikäyntejä vastaan, ja tätä samaa ideaa käytämme Mufindissa: Äitiyspakkaksen saa HIV-testiä vastaan.

”Äidiltä toiselle” on projekti, jossa pyydetään suomalaisia äitejä lahjoittamaan käytetty äitiyspakkaus toiselle äidille kehitysmaahan. Kohde on vuoristokylä Mufindi Tansaniassa. Projektin kohderyhmä on raskaana olevat naiset, ja sen tavoite on estää HIV-tartuntoja äidiltä lapselle.

Tarvitsemme äitiyspakkauksia kahdesta syystä: usko tai älä, myös Afrikassa on kylmä. Mufindi sijaitsee vuorilla, n.2000m korkeudessa, ja paitsi, ettei siellä ole juoksevaa vettä eikä sähköä, ei taloissa ole myöskään lämmitystä, joten yöt ovat kylmiä. Vaatteet tulevat siis todella tarpeeseen. Aivan kuten suomessakin, äitiyspakkauksen laatikko tulee toimimaan lapsen ensimmäisenä sänkynä

Voisi kuvitella, että päämäärämme on helppo toteuttaa pelkästään lähettämällä kohteeseen HIV-testejä ja lääkkeitä. Tämä on kuitenkin helpommin sanottu kuin tehty, sillä Mufindissa on vankka uskomus noituuteen, joten poppamiehet toimivat kaikenlaisten sairauksien, myös HIV:n, parantajina. Äitiyspakkaus tulee toimimaan ikään kuin houkuttimena kääntyä länsimaisen lääkärin puoleen.

Äidiltä toiselle projekti antaa sinulle mahdollisuuden auttaa toista äitiä maailman toisella puolen, sekä lyhyellä, että pitkällä tähtäimellä.

”Kun saa apua pyytämättä, tulee tunne, että haluaa itsekin auttaa. Äitiyspakkaus on se apu, minkä me äidit suomessa olemme saaneet jo vuosikymmenien ajan. Tähän projektiin voi jokainen suomalainen äiti osallistua, kun tuntee, että on saanut apua tarpeeksi. Silloin on oikea hetki laittaa hyvä kiertämään”.

Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterEmail this to someone

3 Kommentit

 1. Hieno idea!
  Siunausta työllenne! Toivottavasti lähtee hyvin pyörimään.

  Vastaa
  • Kiitos Maria! 🙂

   Vastaa
 2. Hei!

  Haluaisin osallistua projektiin ja lahjoittaa äitiyspakkauksen sisällön mutta pieni ongelma minulla on. Koska lapseni ovat jo aikuisia ei ole enää laatikkoa tallessa. Kuinka asia ratkaistaan.

  t:Anne

  Vastaa

Lähetä kommentti

Your email address will not be published. Required fields are marked *